Over mij

Ik ben Marijke Teirlinck, een enthousiaste en gedreven kleuterleidster die zich graag creatief bezighoudt.

Wat begon als een hobby groeide uit tot mijn eigen kleine onderneming.

Tijdens mijn opleiding als kleuterleidster leek het me wel handig om te kunnen werken met de naaimachine, daarmee kan je namelijk heel wat bruikbare dingen maken voor in de klas. Na de eerste uitleg van ons moeke over haar naaimachine, ging ik zelf aan de slag.
Ik kocht me enkele boekjes met patronen en begon eraan: glasonderzetters, zakdoekendozen, tafellakentjes, keukenschorten, een wikkeldeken, een rimpelrokje,… verschillende dingen passeerden de revue, het ene al wat beter afgewerkt dan het andere.. Maar ik leerde telkens weer bij en: mijn doel was bereikt: als ik iets uit stof nodig had in de klas of voor mezelf, kon ik het zelf maken!

Toen volgde een grotere uitdaging: het naaien van het communiekleed van mijn metekindje.
Wonder boven wonder verliep dat vrij vlot, en al zeg ik het zelf:
het resultaat mocht er wezen!

   ​

Wanneer ik cadeautjes nodig heb, maak ik een deel ervan ook graag zelf,
want: happiness is homemade!
En hier bij mij thuis wordt alles met heel veel liefde gemaakt! Ik had bij de start van Mademoiselle Marie het geluk te mogen werken op de fantastische naaimachine van mijn lieve meter: een Bernina 717, een zeer oude machine, ik wou geen andere: old, but gold..

Na een tijdje kwam er de vraag van vrienden en familie om kussens, sweaters, een muziekmobiel,… te maken voor hen. Dit deed ik met plezier! Het resultaat ervan postte ik op Instagram en Facebook, waar ik telkens zeer postieve reacties op kreeg.
           

En zo ontstond in 2017 het idee en ook de uiteindelijke stap tot het oprichten van Mademoiselle Marie, een beslissing waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad!